Houten Kast Maken


Houten Kast Maken ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
woodworking

Houten Kast Maken

Een houten kast maken is een leuke uitdaging en kan een leuke manier zijn om je huis te verfraaien. Je kunt zelf een houten kast maken of je kunt je eigen meubelontwerp maken en een professionele meubelmaker laten maken. Of je nu een kast voor je keuken of een kast voor je woonkamer of een kledingkast wilt maken, het is allemaal mogelijk!

Stappen om een houten kast te maken

 • Stap 1: Kies het materiaal dat je wilt gebruiken. Er zijn veel verschillende soorten houten materialen die je kunt gebruiken om je eigen kast te maken. Overweeg een hardhout, zoals eik, esdoorn of beuken. Kies een lichtere, zachte houtsoort zoals het duurzamere en meer milieuvriendelijke bamboe of ceder.
 • Stap 2: Maak de lay-out voor je kast. Teken een plattegrond van de kast zoals je die wilt hebben. Bedenk welke kastonderdelen je wilt hebben. Kies bijvoorbeeld voor een lade, legplateau of deur. Als je geen ervaring hebt met het maken van meubels is het aan te raden om een meubelmaker te raadplegen.
 • Stap 3: Koop alle materialen die je nodig hebt voor de kast. Je hebt waarschijnlijk hout, schroeven, lijm, kastgrepen, kastlijsten en andere benodigdheden nodig. Koop ook gereedschap, zoals een boormachine, cirkelzaag, hamer, schroevendraaier en zaag.
 • Stap 4: Begin met het uitsnijden van het hout. Gebruik de cirkelzaag of decoupeerzaag om de gesneden stukken hout uit te snijden. Je kunt de stukken hout ook met een handzaag uitsnijden als je geen machinaal gereedschap hebt.
 • Stap 5: Monteer de onderdelen van de kast. Gebruik schroeven of lijm om de onderdelen aan elkaar te bevestigen. Als je de lade en de deur van de kast wilt monteren, heb je waarschijnlijk speciale kastlijsten nodig.
 • Stap 6: Voeg alle extra decoraties toe. Voeg kastgrepen, lijsten en andere kunstwerken toe aan de kast voor een professionele uitstraling. Je kunt ook houtstiften of lijm gebruiken om de kast een persoonlijk tintje te geven.
 • Stap 7: Behandel de kast met lak. Dit zal de kast beschermen en helpen om de kleur van het hout mooi te houden.

Vaak gestelde vragen over het maken van een houten kast

 • Q: Wat heb ik nodig om een houten kast te maken?

  A: Je hebt hout, schroeven, lijm, kastgrepen, kastlijsten en gereedschap zoals een boormachine, cirkelzaag, hamer, schroevendraaier en zaag nodig.

 • Q: Hoe maak je een houten kast?

  A: Volg de stappen hierboven om een houten kast te maken. Kies het materiaal dat je wilt gebruiken, maak de lay-out, koop de benodigde materialen, snij het hout uit, monteer de onderdelen, voeg decoraties toe en behandel de kast met lak.

 • Q: Wat is de beste manier om een houten kast te maken?

  A: Als je geen ervaring hebt met het maken van meubels is het aan te raden om je te laten adviseren door een professionele meubelmaker.


Houten Kast Maken Bouwtekening Downloaden