Houten Tuinbakken Zelf Maken


Houten Tuinbakken Zelf Maken ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
woodworking

Houten Tuinbakken Zelf Maken

Gereedschap en Materialen

 • Zaag
 • Schroevendraaier en boren
 • Lijm en Nails
 • Houten planken

Als je de tuin in een rustieke look wilt brengen, zou het maken van een houten tuinbak een goede oplossing zijn. Je kunt het zelf maken door middel van een paar eenvoudige stappen. In dit artikel leer je hoe je een houten tuinbak kunt maken met behulp van een paar huis-tuin-en-keukengereedschappen.

Stap 1: Zaag de Planken

Je hebt verschillende planken nodig voor de bak. Deze kun je het beste in de juiste lengte zagen. Kies je hierbij voor schuine zijkanten, zorg er dan voor dat je deze op dezelfde hoogte zaagt. Je hebt 4 stukken hout nodig, met dezelfde afmetingen voor de bodem en de zijkanten. Als je wilt dat je tuinbak stevig is en mooi is afgewerkt, is het belangrijk om de planken precies op maat te zagen.

Stap 2: Verbind de Planken

Je kunt de planken verbinden met lijm of met schroeven. Als je kiest voor lijm, gebruik dan een sterke lijm die bestand is tegen vocht en temperatuurwisselingen. Als je schroeven gebruikt, zorg er dan voor dat ze goed vastzitten. Gebruik alleen de juiste schroeven die geschikt zijn voor het hout dat je gebruikt, zodat het niet kapot gaat.

Stap 3: Maak de Bodem

De bodem van de tuinbak moet stevig geassembleerd worden. Je kunt dit doen door de planken aan elkaar te verbinden met lijm of schroeven, zoals hierboven beschreven. Als je de bodem wilt versterken, kun je ook metaal plaatmateriaal gebruiken. Dit kun je aan de binnenkant van de bak bevestigen met schroeven.

Stap 4: Afwerking

Als je tuinbak klaar is, kun je deze afwerken met verf of lak. Gebruik hiervoor een waterdichte verf die bestand is tegen UV-straling, zodat je tuinbak niet snel beschadigd raakt. Laat de verf goed drogen voordat je de tuinbak gebruikt.

FAQ

 • Wat is een houten tuinbak?

  Een houten tuinbak is een klein, meestal rectangulair vormig vat dat in de tuin geplaatst wordt om planten op te zetten en tegen de wind en regen te beschermen.

 • Hoe maak ik een houten tuinbak?

  Je kunt een houten tuinbak maken door planken te zagen, de planken aan elkaar te verbinden met lijm of schroeven, een bodem te maken en de tuinbak af te werken met verf of lak.

 • Welke gereedschap heb ik nodig?

  Je hebt een zaag, schroevendraaier, boren, lijm, nail en houten planken nodig om een houten tuinbak te maken.


Houten Tuinbakken Zelf Maken Bouwtekening Downloaden