Plat Dak Carport Maken


Plat Dak Carport Maken ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
woodworking

Plat Dak Carport Maken

Een plat dak carport is een eenvoudige maar praktische toevoeging aan elke buitenruimte. Het biedt een veilige en schaduwrijke plek voor auto’s, fietsen of ander voertuig. Een plat dak carport is eenvoudig te maken met een paar gereedschappen en materialen die je gemakkelijk kunt vinden bij de meeste hardwarewinkels.

Tools en Materialen

Je hebt de volgende materialen en gereedschappen nodig om een plat dak carport te maken:

 • Staal of houten frame: Dit is het structuur waarmee je de carport bouwt. Het hoeft niet erg sterk te zijn omdat het maar een lichte constructie is, maar het moet wel sterk genoeg zijn om de gewichten te dragen die het zal ondersteunen.
 • Touw of metaaldraad: Dit gereedschap is nodig om de frame-onderdelen bij elkaar te houden. Het is belangrijk om een sterk, duurzaam touw te kiezen dat in staat is om de constructie stevig bijeen te houden, vooral als de carport een groot gewicht zal dragen.
 • Betonmix: Betonmix is nodig om de palen en stapels van de carport te verankeren. Deze moeten stevig genoeg zijn om de carport te dragen.
 • Plat dakbedekking: Deze bedekking wordt gebruikt om het dak van de carport te bedekken. Het is belangrijk om een kwalitatief goede bedekking te kiezen die in staat is om het dak tegen weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zon te beschermen.
 • Gereedschappen: Voor het bouwen van de carport heb je verschillende gereedschappen nodig zoals een klauw, een handzaag, een boor, schroeven, etc.

Stap-voor-Stap Handleiding

 1. Bepaal de afmetingen van de carport en voer deze op in het frame. Zorg dat dit precies is en dat het frame stevig en sterk is.
 2. Gebruik touw of metaaldraad om het frame bij elkaar te houden. Gebruik speciale verbindingen voor de hoeken om een stevig frame te maken.
 3. Gebruik betonmix om de palen en stapels van de carport te verankeren. Houd hier rekening mee bij het bepalen van de afmetingen.
 4. Plaats het frame op de palen en de stapels en zorg dat het stevig is. Gebruik schroeven om het frame op zijn plaats te houden.
 5. Verwijder eventuele losse delen zoals touw of metaaldraad.
 6. Bekleed het dak met plat dakbedekking. Laat de bedekking overlappen om lekkage te voorkomen.

FAQ

 • Hoeveel tijd kost het om een plat dak carport te maken? Dit is afhankelijk van de grootte van de carport en de ervaring van de bouwer. Als je een kleine carport maakt en je hebt enige ervaring met het bouwen van dit soort constructies, kun je er ongeveer een dag over doen.
 • Kan ik een plat dak carport maken zonder betonmix? Nee, dit is niet mogelijk omdat betonmix nodig is om de palen en stapels van de carport te verankeren. Zonder deze verankering zal de carport niet stevig genoeg zijn om het dak te dragen.
 • Kan ik een plat dak carport maken met hout? Ja, dit is mogelijk. Hout is een goede optie omdat het licht en relatief goedkoop is. Voor het frame kun je het beste hardhout gebruiken, zoals vurenhout, omdat dit sterk en duurzaam is.

Plat Dak Carport Maken Bouwtekening Downloaden