Zelf Bed Maken Hout


Zelf Bed Maken Hout ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
woodworking

Zelf een bed maken van hout: Een stap-voor-stap handleiding

Als je van plan bent om een bed te maken van hout, dan ben je hier aan het juiste adres! In deze handleiding leer je hoe je een bed maken kunt van hout en wat je nodig hebt om te beginnen.

Stappenplan

 1. Bepaal de grootte van je bed. Meet de ruimte waar het bed moet staan en houd hier rekening mee.
 2. Kies het type hout dat je wilt gebruiken. Populair is bijvoorbeeld spaanplaat, multiplex of vast hout. Zorg dat je hout kiest met een hoge kwaliteit, zodat je een veilig bed krijgt.
 3. Koop verder de materialen die je nodig hebt, zoals schroeven, bouten en gereedschap. In de lijst hieronder vind je een overzicht van alle benodigdheden.
 4. Zaag het hout op maat, zodat je alle stukken krijgt die je nodig hebt. Kijk goed naar de maten voor een precies resultaat.
 5. Boor de gaatjes waar de schroeven komen en monteer het bed. Let goed op de juiste afstanden en plaats de bouten op de juiste plekken.
 6. Je kunt ervoor kiezen om je bed te schilderen als je dat wilt. Je kunt ook houtolie gebruiken voor een natuurlijke afwerking.
 7. Controleer of alle bouten en schroeven goed vast zitten en dat het bed stevig is.

Benodigdheden

 • Hout, afhankelijk van de grootte en vorm van het bed
 • Schroeven, bouten en gereedschap (zoals een boor, tang, schroevendraaier, cirkelzaag)
 • Verf of houtolie
 • Lijm
 • Gebruik indien nodig een meetlint om de maten van de onderdelen nauwkeurig te meten

FAQ

Wat is het verschil tussen spaanplaat, multiplex en vast hout?

 • Spaanplaat is een kunstmatige plaat gemaakt van houtvezels. Het is licht, stevig en goedkoop. Multiplex is een soort spaanplaat gemaakt van verschillende lagen hout. Het is steviger dan spaanplaat, maar ook duurder. Vast hout is het duurste, maar ook het stevigste.

Hoe kan ik mijn bed schilderen?

 • Je kunt het bed schilderen met behulp van verf en een verfroller. Maak je bed schoon en zorg dat het goed droog is. Breng een laag grondverf aan en laat het drogen. Breng vervolgens je gekozen verf aan in minstens twee lagen. Laat de verf goed drogen tussen elke laag.

Zelf Bed Maken Hout Bouwtekening Downloaden