Zelf Een Opklapbed Maken


Zelf Een Opklapbed Maken ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
detail photograph

Zelf een opklapbed maken

Met een opklapbed krijgt u extra slaapruimte die u kunt opbergen wanneer het niet gebruikt wordt. Zelf een opklapbed maken is niet moeilijk, maar het vereist wel wat voorbereiding en precisie. In dit artikel geven we u tips om het zo eenvoudig mogelijk te maken.

Wat heb je nodig?

Om een opklapbed te maken, heb je een paar benodigdheden nodig. Hieronder staan ​​de materialen die je nodig hebt:

 • Multiplex platen, zoals multiplex, MDF, hardboard of chipboard.
 • Schroeven, met de juiste lengte en diameter.
 • Stukadoor lijm of andere soorten lijm.
 • Houtlijm
 • Bevestigingsmiddelen zoals schroeven, klemmen of nagels.
 • Handschoenen voor extra veiligheid.

U moet ook de juiste maten voor uw bed opnemen. U kunt de maten van het frame, de bedbodem en de afmetingen van de matras gebruiken om het frame van het opklapbed te maken.

Instructies

Eerst moet je de multiplex platen knippen tot de juiste maten. Gebruik voor het zagen van het multiplex een decoupeerzaag, cirkelzaag of een freesmachine. Zorg ervoor dat alle stukken recht zijn.

Vervolgens moet je de multiplex platen in de juiste vorm lijmen. Zorg ervoor dat je de lijm zorgvuldig op de platen aanbrengt en in de juiste hoeveelheid. Als je klaar bent met lijmen, moet je de stukken aan elkaar bevestigen met houtlijm. Gebruik voor deze stap schroeven, klemmen of nagels.

Als je de stukken aan elkaar bevestigd hebt, kun je het frame van het bed bevestigen. Gebruik voor deze stap schroeven, klemmen en houtlijm. Als je klaar bent, moet je het frame verstevigen met stukadoor lijm. Zorg ervoor dat je de lijm zorgvuldig op de platen aanbrengt.

Als laatste stap moet je de bedbodem bevestigen. De bedbodem moet op de juiste plek vastgeschroefd worden. Gebruik hiervoor schroeven en houtlijm. Zorg ervoor dat je de schroeven stevig aandraait.

FAQ’s

 • Hoeveel tijd heb ik nodig om een opklapbed te maken?

  Het maken van een opklapbed duurt ongeveer 4-8 uur, afhankelijk van de grootte van het bed en de precisie van het werk.

 • Is het moeilijk om een opklapbed te maken?

  Nee, het is niet moeilijk om een opklapbed te maken, maar je moet wel de juiste materialen en gereedschappen hebben. Je moet ook zorgvuldig werken om het bed stevig en veilig te maken.

 • Heb ik hulp nodig bij het maken van een opklapbed?

  Het is aan te raden om een ervaren vriend of familielid te vragen om je te helpen bij het maken van het opklapbed. Ze kunnen je helpen bij het knippen en monteren van het frame.


Zelf Een Opklapbed Maken Bouwtekening Downloaden