Zelf Opbergkist Maken


Zelf Opbergkist Maken ➡️ Download hier Bouwtekeningen


 
woodworking

Zelf opbergkist maken

Met een zelfgemaakte opbergkist kunt u uw spullen gemakkelijk organiseren en in huis opruimen. Met een eenvoudige doe-het-zelf project kunt u een stijlvolle en op maat gemaakte kast maken die precies past bij uw stijl en de behoeften van uw ruimte. Lees verder om meer te weten te komen over hoe u een opbergkist kunt maken!

Benodigde materialen en gereedschap

 • Bouwmaterialen: hout, schroeven, meubelstukken, gereedschappen, lijm.
 • Gereedschap: zaag, boor, schroevendraaier, schuurpapier, lijmstift, potlood.

Instructies

 1. Bepaal de afmetingen van je kast. Meet de ruimtes waar je de kast wilt plaatsen en schrijf de afmetingen op.
 2. Koop het hout. U heeft misschien al hout in de opslag, maar als dit niet het geval is, kunt u naar de bouwmarkt gaan voor het hout dat u nodig hebt. Koop hout in de juiste afmetingen.
 3. Zaag het hout. Gebruik een zaag om het hout in de juiste afmetingen te snijden.
 4. Maak de zijkanten van de kast. Gebruik meubelstukken om de zijkanten van de kast te maken. Schroef de stukken aan elkaar met de schroevendraaier.
 5. Maak de bodem van de kast. Gebruik meubelstukken om de bodem van de kast te maken. Schroef de stukken aan elkaar met de schroevendraaier.
 6. Maak de deksel van de kast. Gebruik houten platen om de deksel van de kast te maken. Schroef de platen aan elkaar met de schroevendraaier.
 7. Lijm en schroef het hout. Gebruik houtlijm om het hout aan elkaar te lijmen en schroef het hout met de schroevendraaier.
 8. Schuur de kast. Gebruik schuurpapier om alle oneffenheden te verwijderen.
 9. Vernis de kast. Gebruik lak om de kast een mooie afwerking te geven.

Vaak gestelde vragen

 • Hoeveel hout heb ik nodig om een opbergkist te maken? Hoeveel hout je nodig hebt hangt af van de afmetingen van je kast, maar je kunt altijd naar de bouwmarkt gaan om extra hout te kopen als je dat nodig hebt.
 • Hoe langer duurt het om een opbergkist te maken? Het hangt af van je ervaring met het maken van meubels, maar als je ervaring hebt, duurt het normaal gesproken ongeveer een dag om een kast te maken.
 • Kan ik een opbergkist maken zonder gereedschap? Nee, je hebt gereedschap nodig om een opbergkist te maken, zoals een zaag, boor, schroevendraaier, schuurpapier, lijmpistool en lak.

Zelf Opbergkist Maken Bouwtekening Downloaden