Zitbank Maken Van Hout

detail photograph

Hoeveel tijd neemt het om een zitbank van hout te maken? Antwoord: Het duurt meestal tussen de 8 en 12 uur om een zitbank van hout te maken, afhankelijk van de hoeveelheid hout en de complexiteit van het ontwerp.

Hoe maak je een zitbank van hout?

Hout is een ideaal materiaal om meubels en decoraties mee te maken. Met wat basiskennis kun je een eenvoudig bankje maken voor je tuin of terras. Hier volgen enkele tips en trucs om je project tot een succes te maken.

Stappenplan

 • Stap 1: Verzamel de materialen die je nodig hebt. Je hebt minimaal twee balken, minimaal vier poten, schroeven, pluggen, houtlijm en een aantal kleinere stukken hout nodig.
 • Stap 2: Bepaal de afmetingen en maak een tekening van wat je wilt maken. Je hebt ook een precieze matenlijst nodig indien je moeilijkere onderdelen maakt.
 • Stap 3: Zaag de houten balken en poten in de gewenste afmetingen. Hierbij is het belangrijk om voorzichtig te zijn en nauwkeurig te werken.
 • Stap 4: Bevestig de twee balken aan de poten met behulp van schroeven, pluggen en houtlijm. Plaats de pluggen eerst in het hout voordat je de schroeven erin draait.
 • Stap 5: Voeg optioneel kleinere stukken hout toe om de verschillende onderdelen aan elkaar te bevestigen. Gebruik hiervoor ook schroeven, pluggen en houtlijm.
 • Stap 6: Behandel het hout met een lak of verf om het hout te beschermen tegen water en vuil.

FAQ

 • Hoeveel schroeven heb ik nodig?

  Het hangt af van hoe stevig je de bank wilt maken. Als je alleen de twee balken aan de poten bevestigt, heb je ongeveer 8 schroeven nodig. Als je kleinere stukken hout gebruikt om de bank te verstevigen, heb je meer schroeven nodig.

 • Hoeveel hout heb ik nodig?

  Het hangt af van de afmetingen van de bank die je wilt maken. Als je een kleine bank wilt maken, heb je ongeveer 4 meter hout nodig. Als je een grotere bank wilt maken, heb je meer hout nodig.

 • Is het makkelijk om een zitbank van hout te maken?

  Het hangt af van je ervaring met houtbewerken. Als je al wat ervaring hebt, is het niet moeilijk om een eenvoudige bank te maken. Als je helemaal geen ervaring hebt, is het raadzaam om eerst iets eenvoudigers te maken, zoals een tafel of kast.

Zitbank Maken Van Hout Bouwtekening Downloaden